Over

Wie is JA!?

Judie Alberts (1981) is een echt mensen-mens, iemand die anderen graag helpt, stimuleert, inspireert en motiveert. Dit zie je terug in de workshops die ik ontwikkel en de één-op-één begeleiding die ik geef. Mede door mijn opleiding tot lerares basisonderwijs ben ik goed in staat om aan anderen iets over te brengen of uit te leggen. Ik vind het dan ook fijn om te zien dat iemand helemaal op kan gaan in het maken van een tekening of schilderij en aan het eind blij verrast is over het resultaat. Hoe vaak ik wel niet hoor dat mensen vinden/denken dat zij niet creatief zijn of niet kunnen tekenen. IEDEREEN kan tekenen en IEDEREEN is van oorsprong creatief. Helaas zijn velen van ons dat stukje verloren naarmate we ouder worden. Ik probeer dit stukje bij mezelf levend te houden en bij anderen wakker te schudden. Daarom heb ik een inleidende cursus Creatieve Therapie gevolgd, om nog meer handvatten te krijgen om dit ook daadwerkelijk te kunnen doen, maar ook om mezelf nog beter te leren kennen.

Mijn werk kenmerkt zich door helderheid, sprekende kleuren of juist zwart-wit. Mijn werk is niet realistisch te noemen, maar ook weer niet abstract. Er is vaak sprake van een zekere versimpeling. Als ik bijvoorbeeld dieren verbeeld, dan ga ik op zoek naar die elementen die maken dat het om dat bepaalde dier gaat.

Onderwerpen die vaak terugkeren in mijn werk zijn katten en Mandala's (waarbij symmetrie voor mij erg belangrijk is). Je zult bij mij niet gauw een Mandala tegenkomen met een illustratie in het midden, ik hou meer van de geometrische variant. Ook patronen spelen een belangrijke rol. Ik heb het 'doodlen' en 'tanglen' helemaal omarmt, maar geef er wel een eigen draai aan. Deze elementen verwerk ik op zichzelf staand, maar ook gecombineerd.

Mensen met wie ik heb gewerkt geven mij vaak terug dat ik ze op hun gemak weet te stellen, dat ze durven om fouten te maken en echt zichzelf kunnen en mogen zijn. Ik ben blij dat ik dit terugkrijg, want dat is iets waar ik zeker naar streef.

Een groot compliment dat ik heb gekregen van iemand die door een moeilijke periode gaat was:

Jouw prachtige foto's van je nog mooiere mandala's hebben me zo geïnspireerd dat ik heb gevraagd of iemand me een passer en liniaal wil sturen, zodat ik ze ook kan gaan maken. Ze zullen nooit zo mooi worden als de jouwe, maar je bent een bron van inspiratie.