wat me bezig houdt

Jonge Mantelzorgers

Twee weken geleden heb ik kennis gemaakt met een groep stoere kinderen. De groep was heel divers, het waren zowel jongens als meisjes, de jongste was een jaar of 7 de oudste ongeveer 16 schat ik in en allemaal hebben ze één gemeenschappelijk verhaal: ze zijn mantelzorger. De reden waarom ze dat zij is voor ieder weer anders, maar doordat zij als groep bij elkaar komen, weten ze wel dat zij daar niet de enige in zijn.

Tijdens een beursvloer activiteit van ‘Assen voor Assen’ heb ik aangeboden om bij deze groep een keer een creatieve workshop te geven. En dat heb ik deze week dus gedaan. Ik had eerst allerlei dingen zelf bedacht, maar toen bedacht ik mij, het is veel beter als de kinderen zelf aangeven wat ze graag zouden willen doen. Dit heb ik ze dan ook gevraagd, twee weken geleden. Hier kwamen hele mooie dingen uit naar voren en met één daarvan ben ik verder gegaan. Vooral bij de oudere kinderen kwam naar voren dat zij graag hun verhaal wilden delen, laten zien aan andere kinderen in een vergelijkbare situatie, dat zij niet de enige zijn. Daarnaast kon dat wellicht gebruikt gaan worden op de nieuwe website die gaat komen.

Dit vond ik een erg mooie gedachte en ben daarmee aan de slag gegaan.

De opdracht die de kinderen van mij hebben gekregen was het maken van een schilderij (dmv collagetechniek) over zichzelf. Zo konden ze hun verhaal vertellen, maar ze konden er ook voor kiezen om iets te doen met hun hobby, iets wat ze leuk vinden of totaal iets anders dat met hen te maken had. Hier zijn de volgende creaties het resultaat van:

Robot

Robot

Storms don't last forever

Storms don't last forever

Ik

Ik

Justin Bieber ven

Justin Bieber ven

Lief

Lief

Ambulance en politie

Ambulance en politie

Liebe Hoop Familie

Liebe Hoop Familie

Mag ik je hersens

Mag ik je hersens

Voetbal

Voetbal

Perfect is boring

Perfect is boring