wat me bezig houdt

Video CV

Vanuit de gemeente waarin ik woon kreeg ik de mogelijkheid om een Video CV op te nemen, deze mogelijkheid heb ik dan ook met beide handen aangegrepen.

Eerst kreeg ik een soort voorlichting over wat een Video CV nou eigenlijk is. Dit bleek nogal een ruim begrip, want sommige maken eigenlijk gewoon een filmpje waarin zij hun hele CV bij langs gaan. Anderen doen er wel weer wat meer mee en proberen origineel te zijn en op te vallen, maar vallen bij de tekst toch weer gemakkelijk terug op het opnoemen van hun sterkste eigenschappen en werkervaring. Degene die ons hebben geholpen bij het opnemen van de video hebben het heel anders aangepakt. 

Eerst had ik een gesprek met Jacqueline Mulder, zij vroeg naar wat ik zoek in mijn toekomstige baan, wat mijn werkervaring is, welke opleidingen ik heb gevolgd (en afgerond), wat mijn kwaliteiten en valkuilen zijn, enz. Dit gesprek nam zij op zodat zij dat later kon terugluisteren en er een tekst voor de voice-over van kon maken. Deze tekst zou uiteindelijk een beeld schetsen van wie ik ben en wat ik doe (en graag zou willen doen) en niet een praatje bij het plaatje worden.

Daarna kreeg ik van Sanne Hemmes van VidMedia een mail met een korte schets van wat zij voor ogen had bij mijn CV en ook na aanleiding van het 'interview'. Samen besloten wij een aantal zaken naar voren wilden laten komen in de film:

  • Dat ik erg creatief ben;
  • Dat ik graag mensen begeleid op creatief vlak;
  • Dat ik die begeleiding zowel één-op-één als in groepsverband kan bieden;
  • Dat ik een echt mensen-mens ben.

Aangezien ik in de periode dat we gingen filmen toevallig net een soort workshop mocht gaan begeleiden heb ik in overleg met de deelnemers besloten daar de eerste opnames te maken. Het was natuurlijk nog fijner

geweest als ik deze opnames had kunnen maken op de dagbestedingsgroep waar ik vakantiekracht en vrijwilliger ben, maar dat is om privacyredenen niet mogelijk. Dit was een keramiek-workshop waarbij de deelnemers zelf mochten weten wat ze gingen maken en waarbij ik samen met een collega tips, trics en begeleiding aanbied. Een hele vrije vorm van workshop dus eigenlijk.

Het tweede opnamemoment was bij mij thuis. Om mijn vaardigheden in het begeleiden te trainen en om dingen uit te proberen, komt er zo af en toe een vriendin bij mij. Zij is haar eigen creativiteit aan het ontdekken en door middel van verschillende oefeningen en opdrachten gaan we op ontdekkingsreis. Nu kwam ook Gerard Dunning mee, mede eigenaar van VidMedia.

Bij het laatste opnamemoment draaide het helemaal om mij alleen. In een (bijna) lege loods ben ik met houtkool op grote vellen papier gaan tekenen. Lekker vies worden en echt midden in mijn werk zitten. Op die manier had ik eigenlijk nog nooit gewerkt. Nadat het eerst een beetje onwennig voelde, vond ik het uiteindelijk een erg fijne ervaring. Het was heel aards en misschien ga ik het wel eens vaker doen, al heb ik dan wel een grote werkruimte nodig.

Na alle opnames was het tijd voor de montage. Hier kon ik zelf niets in betekenen, dus dat was wel spannend. Al moet ik wel zeggen dat ik van de tussentijdse opnames ook niets heb gezien. Ik had net Sanne een berichtje gestuurd hoe het er voor stond met de montage, toen ik dezelfde middag van de jobcoach een mail kreeg dat ik mijn voice-over mocht komen inspreken.

En afgelopen dinsdag was het dan zo ver. Ik kreeg mijn filmpje voor de eerste keer te zien en mocht mijn tekst inspreken. Wat was ik blij met het resultaat. Het is wel gek om jezelf in 'actie' te zien en om je eigen stem te horen, maar ik weet zeker dat mensen die het filmpje zien een goed beeld van mij krijgen.

Enkele reacties van mensen die mij kennen op de Video CV:

Ik vind h'm FANTASTISCH!!! Helemaal jou en jou en jezelf, gewoon zoals je bent!! TOP!!

Wat spontaan en open komt dit over, klasse.

 

Wow leuke video ik zou je direct aannemen als baas als ik dit zo zie.

Heel mooi filmpje....leuk om te zien hoe creatief je bent.